Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

Δημοσιεύτηκε στις 01 June 2021

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα είχε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας, με θέμα τη μετάβαση της Ελλάδας στην κλιματική ουδετερότητα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για κατάθεση σχεδίου κλιματικού νόμου προς δημόσια διαβούλευση μέσα στους επόμενους μήνες, ο διευθυντής του WWF Ελλάς παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πρότασης κλιματικού νόμου που συνδιαμορφώνεται αυτήν τη στιγμή με τη συνεργασία 12 οργανώσεων και εκατοντάδων πολιτών που συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.klimatikosnomos.gr.

Η διαμόρφωση και κατάθεση προς δημόσια διαβούλευση σχεδίου κλιματικού νόμου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας. Για να είναι όμως αποτελεσματικός ένας κλιματικός νόμος, με δεδομένη μάλιστα την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, είναι απαραίτητο να είναι συμβατός με τις επιταγές της επιστήμης, να συνδέει την κλιματική δράση με τη δράση για την προστασία της φύσης και να δίνει ουσιαστικό ρόλο στους πολίτες. Ένας αποτελεσματικός κλιματικός νόμος θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση του μετασχηματισμού του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνικής ζωής προς μία Ελλάδα μηδενικών εκπομπών το αργότερο έως το 2045.

© pexels
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ