© Adobe Stock
Περιβαλλοντικη δημοκρατια

Έχετε προσπαθήσει να διαβάσετε την Εφημερίδα της Κυβέρνησης που δημοσιεύει επίσημα όλη την ελληνική νομοθεσία; Εμείς το κάνουμε, επειδή ξέρουμε καλά πως εκεί γράφεται το περιβαλλοντικό μας παρόν και μέλλον.

Μαζί με μια μεγάλη ομάδα από συνεργάτες και εθελοντές νομικούς καταγράφουμε ασταμάτητα τις νομικές εξελίξεις, αναλύουμε νομοσχέδια, εκφράζουμε τεκμηριωμένη δημόσια κριτική, πιέζουμε υπουργούς και βουλευτές, προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Είμαστε πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή για νόμους καθαρούς, διαφανείς που υπερασπίζονται πραγματικά το κοινό συμφέρον, δηλαδή το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, το μέλλον μας. Σχεδόν σε κάθε διαβούλευση και νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή και αφορά στο περιβάλλον. Καταθέτουμε τη γνώμη μας και την υποστηρίζουμε σθεναρά, ώστε να αποτρέψουμε «νόμους που βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον» και να βελτιώσουμε την περιβαλλοντική νομοθεσία. Ίσως να είμαστε η μόνη οργάνωση στην Ελλάδα που διαβάζουμε σε συνεχή βάση, μέχρι και τα ψιλά γράμματα, γιατί γνωρίζουμε ότι στις λεπτομέρειες κρύβονται τα πιο μεγάλα ατοπήματα.

διεθνες διαδικτυακο συνεδριο
Συνέδριο - σταθμός για το περιβαλλοντικό δίκαιο σε καιρούς κρίσης

12 Nov 2020

Η επιτακτική ανάγκη να εξελιχθεί και να αξιοποιηθεί το περιβαλλοντικό δίκαιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την -αναμφισβήτητα ήδη παρούσα- ...

Ακούστε τα podcasts μας

Στην πρώτη σειρά WWF podcasts με τίτλο «Μιλάμε για το περιβάλλον - Συμμετέχουμε ενεργά», η Άννα Βαφειάδου, δικηγόρος και νομική συνεργάτης στο WWF Ελλάς και η Εύα Δημητριάδη, δικηγόρος και εθελόντρια στο WWF Ελλάς, υποδέχονται πολίτες που ανέλαβαν ενεργό δράση για την προστασία του τόπου τους και δημόσιους υπαλλήλους υπηρεσιών που δέχονται αιτήματα πολιτών για περιστατικά υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές και οι προσκεκλημένες ομιλήτριες μοιράζονται από καρδιάς τις εμπειρίες, τα διδάγματα και τις συμβουλές τους, καλώντας τους συμπολίτες τους να συμμετάσχουν κι αυτοί στο συλλογικό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε τα webinar μας

Η κρισιμότητα των περιβαλλοντικών προβλημάτων καθιστά επιτακτική τη συµµετοχική δράση όλων μας. Είμαστε όλοι μέρος της λύσης, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία διαφύλαξης του περιβάλλοντος και να αναλάβουμε άμεσα δράση. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη λήψη πολιτικών αποφάσεων για το περιβάλλον. Στη σειρά WWF webinars η Αριστέα Χύμα, η Χριστίνα Δεστούνη και η Τζο Καρυδάκη (δικηγόροι και εθελόντριες της νομικής ομάδας μας) μας παρουσιάζουν μέσα από σύντομα και περιεκτικά βίντεο ποια είναι τα περιβαλλοντικά δικαιώματά μας, χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο άσκησή τους και την ανάληψη δράσεων συνηγορίας για το περιβάλλον.

Μείνετε συντονισμένοι!

TI KANOYME

Έχοντας επί 15 χρόνια προσφέρει τη μοναδική ετήσια εικόνα για το πώς εφαρμόζονται οι περιβαλλοντικοί νόμοι, τι πετυχαίνουν και ποια περιβαλλοντικά μυστικά κρύβουν τα άρθρα διαφόρων νομοσχεδίων ή υπουργικών αποφάσεων, προσφέρουμε στην κοινωνία μια σημαντική πηγή γνώσης και δύναμης για έναν νικηφόρο αγώνα για την προστασία της φύσης και την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης. Ειδικά μέσα στα χρόνια της κρίσης, επιμείναμε και διαβάσαμε τις δανειακές συμβάσεις για το χρέος της Ελλάδας και παρακολουθήσαμε τα μνημονιακά νομοσχέδια. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, προλάβαμε και σταματήσαμε επικίνδυνες αλλαγές νόμων που αν ψηφίζονταν θα έφερναν καταστροφές σε σημαντικά οικοσυστήματα, κυρίως στις ακτές και τα δάση μας. Κερδίσαμε επίσης πολλές μάχες δικαστικές, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έτσι, αποδεικνύουμε πως νόμος είναι το δίκιο του περιβάλλοντος, σε πείσμα ίσως ισχυρών πολιτικών παραγόντων που «κλείνουν το μάτι» σε περιβαλλοντικές παρανομίες και εγκλήματα, ενώ πιέζουν για αλλαγές που υποβαθμίζουν τη νομική ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Χωρίς εσένα στο πλευρό μας δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη δράση μας για να προστατέψουμε την πολύτιμη φύση μας και να εξασφαλίσουμε ένα υγιές μέλλον για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Γίνε τώρα σύμμαχός μας!

NEWSLETTER