Σούπα γλυκοπατάτας
Δημοσιεύτηκε στις October, 17 2022
Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης μας έχει ετοιμάσει μια υπέροχη, αρωματική σούπα γλυκοπατάτας! Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Μερίδες: 10-12
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 1/5
Υλικά
- 1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 ½ κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 500-600 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
- 100 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 250 ml γάλα καρύδας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις γλυκοπατάτες, το κουνουπίδι και τα καρότα. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κύμινο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, αλατοπιπερώνουμε, πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ.