Μπριάμ

Δημοσιεύτηκε στις 14 June 2022

Μια συνταγή με βάση την πιπεριά από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη
Υλικά
  • 500 γρ. πατάτες, πλυμένες και κομμένες σε κύβους
  • 600 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 600 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 250 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 2 παντζάρια, κομμένα στα 4
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • ½ κ.γ. βασιλικό, αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Προετοιμασία και Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου, προσθέτουμε τις πατάτες, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα καρότα, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα παντζάρια, τα μανιτάρια, το βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, τη ρίγανη και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  4. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το τελευταίο 20λεπτο, ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  5. Σερβίρουμε το μπριάμ ζεστό.
#tsoulotip: Βάζουμε στο τέλος τη φρυγανιά, για να απορροφήσει την περιττή υγρασία.

Τη συνταγή με περισσότερες λεπτομέρειες θα την βρειτε κι εδώ  
Μπριάμ
© https://www.giorgostsoulis.com/
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ