Τηγανητές πιπεριές ξιδάτες

Δημοσιεύτηκε στις 14 June 2022

Μια συνταγή με βάση την πιπεριά από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη
Υλικά
  • 6 πιπεριές, κέρατο
  • 2 σκ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 50 ml ξίδι, από λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύγαλο, για το σερβίρισμα

Προετοιμασία και Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις τηγανίζουμε γυρνώντας τες κάθε 1 λεπτό, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε τις πιπεριές με το ξύδι και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μειωθεί η οξύτητα.
  3. Τέλος, αποσύρουμε τις πιπεριές από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε με ξύγαλο.
#tsoulotip: Προσέχουμε πολύ όταν σβήνουμε με το ξίδι. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή, ώστε να μην «αρπάξει» το τηγάνι και πεταχτεί το λάδι.

Τη συνταγή με περισσότερες λεπτομέρειες θα την βρειτε κι εδώ  
Τηγανητές πιπεριές ξυδάτες
© https://www.giorgostsoulis.com/
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ