Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα, μανιτάρια και σπαράγγια ψητά

Δημοσιεύτηκε στις 04 April 2022

Food4Thoughers

Υλικά

  • ζυμαρικά της επιλογής σας
  • μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλο είδος της αρεσκείας σας)
  • σπαράγγια
  • γιαούρτι (κατα προτίμηση πρόβειο από τοπικό παραγωγό)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν (θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι al dente, οπότε βλέπουμε τον χρόνο της εκάστοτε συσκευασίας). Μόλις είναι έτοιμα τα μανιτάρια και τα σπαράγγια τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε τη γεύση και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε μέσα εκ νέου τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και τα ζυμαρικά, αφού τα έχουμε πρώτα σουρώσει, και ανακατεύουμε. 

© Κλεάνθη Πάλλα, Food4Thoughers
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ