Σελινόριζα φρικασέ

Δημοσιεύτηκε στις 04 April 2022

Σεφ Γιώργος Τσούλης

Υλικά

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μάτσα μυρώνια, χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο μάτσο καυκαλήθρες, χοντροκομμένες (εναλλακτικά, σέσκουλα)
  • 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τη σελινόριζα και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό και όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμο το φρικασέ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Tip: Μπορείτε να βάλετε ότι μυρωδικά σας αρέσουν, ή χόρτα εποχής. Αν δε θέλετε να είναι πολύ λεμονάτο το φαγητό, προσθέστε τη μισή ποσότητα λεμονιού.

Παρακολούθησε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής.

© Σωτήρης Μπούγας
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ