Μανιτάρια φρικασε

Δημοσιεύτηκε στις 10 May 2023

Μαρινα Κουτσόπουλου - ΙΕΚ Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας (Γαλαξείδι)
Υλικά
  • 100γρ μανιτάρια λευκά
  • 100γρ. μανιτάρια Πορτομπέλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο 
  • 1 μαρούλι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 40γρ. άνηθο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι το ξερό, μετά το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο.
Βάζουμε τα μανιτάρια. Αφού τα αφήσουμε λίγο, προσθέτουμε νερό και το μαρούλι σταδιακά και τα αφήνουνε να βράσουν.
Αφού μαγειρευτούν γύρω στα 35-40’ σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ξύσμα λεμόνι και τον άνηθο (ψιλοκομμένο). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αντί για το γνωστό αυγολέμονο αντικαθιστούμε το αυγό με ταχίνι, και σε ένα μπωλ βάζουμε το ταχίνι και το χυμό από το λεμόνι τα χτυπάμε με ένα φουε* και προσθέτουμε σταδιακά ζωμό από την κατσαρόλα. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε στη κατσαρόλα και το φρικασέ είναι έτοιμο!

*αυγοδάρτης
© Svitlana/ Unsplash