Ριζότο με λευκό λάχανο
Δημοσιεύτηκε στις May, 10 2023
Έλντα Τοσκα - IEK Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας (Γαλαξείδι)
ΥλικάΓια το λάχανο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 λευκό λάχανο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 50 ml κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι
- 150γρ ρύζι carnaroli
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 70 ml κρασί λευκό
- 100 γρ μαργαρίνη
- τυρί σκληρό της αρεσκείας μας
- δυόσμος
- μαϊντανό
- την φλούδα απο τις ντομάτες (καρέ)
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το λάχανο, κομμένο όπως για σαλάτα, και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
- Αφού έχει βγάλει τα υγρά και τα αρώματα, προσθέτουμε την ντομάτα (τριμμένη) και λίγο νερό
- Βράζουμε για 15' μέχρι να δεθούνε οι γεύσεις μεταξύ τους.
- Σε ένα τηγάνι σωταρουμε το ρύζι με το λάδι και μόλις ροδίσει σβήνουμε με κρασί.
- Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό απο το λάχανο και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να χυλώσει .
- Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την μαργαρίνη, το τυρί, το μαϊντανό, το δυόσμο και την φλούδα ντομάτας