Ριζότο με λευκό λάχανο

Δημοσιεύτηκε στις 10 May 2023

Έλντα Τοσκα - IEK Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας (Γαλαξείδι)
Υλικά
Για το λάχανο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 λευκό λάχανο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο 
  • 50 ml κρασί λευκό 
  • αλάτι, πιπέρι  
Για το ριζότο 
  • 150γρ ρύζι carnaroli
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 70 ml κρασί λευκό
  • 100 γρ μαργαρίνη 
  • τυρί σκληρό της αρεσκείας μας    
Για το σερβίρισμα 
  • δυόσμος
  • μαϊντανό 
  • την φλούδα απο τις ντομάτες (καρέ)
   Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, κομμένο όπως για σαλάτα, και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
  3. Αφού έχει βγάλει τα υγρά και τα αρώματα, προσθέτουμε την ντομάτα (τριμμένη) και λίγο νερό 
  4. Βράζουμε για 15' μέχρι να δεθούνε οι γεύσεις μεταξύ τους.  
  5. Σε ένα τηγάνι σωταρουμε το ρύζι με το λάδι και μόλις ροδίσει σβήνουμε με κρασί.
  6. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό απο το λάχανο και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να χυλώσει .
  7. Σβήνουμε την φωτιά και  προσθέτουμε την μαργαρίνη, το τυρί, το μαϊντανό, το δυόσμο και  την φλούδα ντομάτας 
Έτοιμο για σερβίρισμα!
© Laker/ Pexels