Αποδομημενη τάρτα με μπρινουαζ λαχανικά, φακές και μους αρωματισμένη με φασκόμηλο

Δημοσιεύτηκε στις 10 May 2023

Ευθύμης Σταύρου- ΙΕΚ Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας (Γαλαξείδι)
Υλικά
  • 1 πατατα
  • 1/2 κρεμμύδι 
  • 1 καρότο 
  • 1 πιπεριά 
  • 1 κολοκυθάκι 
  • 1/2 κολοκύθα 
  • 200 γρ. ντομάτα τριμμένη 
  • 50 γρ. φακές 
  • 300 γρ. αλεύρι 
  • 40 γρ. μαργαρίνη 
  • 3-4κ.γ. άνηθο, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 φύλλα φασκόμηλο 
  • Αλάτι πιπέρι 
Εκτέλεση  
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα και μαλακώσουν σβήνουμε με κρασί. 
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα μας, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και αφαιρούμε από την φωτιά.
Βάζουμε τις φακές και τις προσθέτουμε στα λαχανικά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κολοκύθα. Μόλις μαλακώσει, την σουρώνουμε, προσθέτουμε μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι, το φασκόμηλο και πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολακι βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το βούτυρο και το πλάθουμε καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, δίνουμε ένα ωραίο σχήμα της επιλογής μας, την βάζουμε στον φούρνο για 10' περίπου,  προσθέτουμε τα λαχανικά μας και έχουμε ένα πολύ ωραίο vegetarian πιάτο.
© Eiliv Aceron/ Unsplash