© mostafa eissa / Pexels
απολογισμοσ 2021

Το 2021 ήταν μία ακόμα χρονιά με σημαντικές προκλήσεις για τον άνθρωπο και για την προστασία της φύσης στη χώρα μας.

Παλέψαμε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα κητώδη στις ελληνικές θάλασσες, για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας και τα απειλούμενα είδη που φιλοξενούν, για τα δάση μας που δέχθηκαν το χτύπημα της πύρινης λαίλαπας.

Παλέψαμε κατά της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αλλά και για να αποκτήσει η χώρα μας έναν άρτιο κλιματικό νόμο.

Παλέψαμε για καθαρές παραλίες, για τον περιορισμό της θανάτωσης των αρπακτικών πουλιών από δηλητηριασμένα δολώματα, παλέψαμε για να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Παλέψαμε μαζί με όλους εσάς για να κάνουμε μικρά βήματα προς ένα βιώσιμο μέλλον. Πετύχαμε πολλά! Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτές τις μάχες και να διεκδικούμε τον κόσμο που μας αξίζει.

#FightForYourWorld

 Frederic Bassemayousse / WWF

ΚΗΤΩΔΗ

Καταφέραμε να εκδίδονται για πρώτη φορά αγγελίες NAVTEX, ώστε όλα τα πλοία να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης με θαλάσσια θηλαστικά.
 Γιώργος Στεφάνου / WWF Ελλάς

ΓΥΑΡΟΣ

Στη Γυάρο, σε συνεργασία με το λιμεναρχείο και τους τοπικούς φορείς πετύχαμε σχεδόν μηδενικές παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες.
 Joakim Odelberg / WWF Ελλάς

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Στη Ζάκυνθο εξασφαλίσαμε ότι τα Σεκάνια προστατεύονται από τις πυρκαγιές και τη διάβρωση με αποτέλεσμα 781 φωλιές χελωνών καρέτα.
 Σύστημα Προσκόπων Χίου

ADOPT A BEACH

100 τοπικές ομάδες, τουλάχιστον για έναν χρόνο, θα καθαρίζουν και θα καταγράφουν τα απορρίμματα σε περισσότερες από 87 παραλίες σε όλη την Ελλάδα.
 Andrea Bonetti / WWF Ελλάς

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Σε συνεργασία με άλλες 7 οργανώσεις κερδίσαμε μια δύσκολη δικαστική μάχη: την αυτονόητη και συνταγματικά κατοχυρωμένη διεκδίκηση για δασικούς χάρτες που δεν θα νομιμοποιούν αυθαίρετα σε δασική γη.
 Jan-Rune Smenes Reite / Pexels

ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Η δουλειά μας κατά της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είχε αποτελέσματα: η Repsol είναι η πρώτη εταιρία που ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την Ελλάδα ενώ στην Αιτωλοακαρνανία αποσύρθηκαν και οι δύο εταιρίες που είχαν τα αντίστοιχα δικαιώματα.
 Pixabay

ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, οργανισμών και φορέων, διαμορφώσαμε την πρώτη πρόταση κλιματικού νόμου στην Ελλάδα, ώστε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία της χώρας ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο, περιβαλλοντικά ακέραιο και κοινωνικά δίκαιο κλιματικό νόμο.
 Anastasios Sakoulis / WWF Ελλάς

NATURA 2000

Περισσότεροι από 30.000 πολίτες και 13 περιβαλλοντικές οργανώσεις, υπέγραψαν τη διαμαρτυρία μας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που διαλύει το καθεστώς προστασίας των οικολογικών πολύτιμων περιοχών Natura. Η μάχη αυτή δεν τέλειωσε.
 Ορέστης Σεφέρογλου / WWF Ελλάς

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Περισσότεροι από 66.000 πολίτες υπέγραψαν την έκκλησή μας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
 ANIMA

ΑΝΙΜΑ

Την περίοδο των πυρκαγιών ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τη διάσωση της άγριας ζωής μέσω της υποστήριξης της ΑΝΙΜΑ.
 Πέτρος Μπαμπάκας / WWF Ελλάς

ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Στη Θράκη, 74 κτηνοτρόφοι και γεωργοί συμμετέχουν στο δίκτυο κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων για την προστασία των αρπακτικών πουλιών.
 cottonbro / Pexels

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το 55% των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Καλάθι του Πικ Νικ”, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διατροφή και το περιβάλλον, βελτίωσαν συνολικά τη διατροφή τους.
 Χρήστος Γιαννακόπουλος / WWF Ελλάς

HOTEL KITCHEN

80 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και 250 εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν για την πρόληψη έναντι της σπατάλης των τροφίμων.

NEWSLETTER