Τις αντιρρήσεις και προτάσεις για τις σχετικές με την παράκτια και παρόχθια ζώνη διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του WWF Ελλάς Θεοδότα Νάντσου και Γιώργος Χασιώτης σε σημερινή ακρόαση φορέων από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις απαράδεκτες διατάξεις περί αυθαιρέτων έργων και κατασκευών και συγκεκριμένα στα άρθρα 28 και 34, τα οποία εμπεριέχουν ρυθμίσεις τακτοποίησης ορισμένων παράνομων έργων στην παράκτια και παρόχθια ζώνη και καθιστούν το νομοσχέδιο επιβαρυντικό για το περιβάλλον.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής, οι εκπρόσωποι του WWF Ελλάς συναντήθηκαν με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Θανάση Δημάκη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά και νομικούς. Στη συνάντηση αυτή το WWF Ελλάς πρότεινε συγκεκριμένες αλλαγές επί του νομοσχεδίου, βάσει των οποίων δεν θα αφήνεται κανένα περιθώριο για νομιμοποίηση αυθαιρεσιών και εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη θέση του ότι πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς οι διατάξεις των παραπάνω άρθρων.


Μοιράσου το με φίλους