Αιτήσεις ακύρωσης κατά των νέων Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) των λιγνιτικών σταθμών Μεγαλόπολη Α’ και Μεγαλόπολη Β’ κατέθεσαν το WWF Ελλάς, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace και η Client Earth.

Οι δύο ΑΕΠΟ ανανεώθηκαν επτά χρόνια μετά τη λήξη ισχύος των προηγούμενων, χωρίς την εκπόνηση νέων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, παρά το γεγονός ότι στο μεταξύ είχαν λάβει χώρα σημαντικές αλλαγές όπως η έναρξη ισχύος της Οδηγίας Βιομηχανικών Εκπομπών και η ένταξη των δύο σταθμών στο Μεταβατικό Εθνικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών (ΜΕΣΜΕ). Επιπλέον, οι δύο ΑΕΠΟ επιτρέπουν στους δύο λιγνιτικούς σταθμούς να ρυπαίνουν υπερβαίνοντας τα νέα, αυστηρότερα όρια εκπομπών αερίων ρύπων που θεσπίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Αύγουστο του 2017.