Χιλιάδες μάσκες και γάντια μιας χρήσης κατέκλυσαν τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες και πλέον βλέπουμε -ως μη ώφειλε- τις πεταμένες μάσκες σαν βασικό ντεκόρ των πεζοδρομίων. Η πανδημία του κορωνοϊού φέρνει μαζί της ένα νέο κύμα πλαστικής ρύπανσης που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Του Αχιλλέα Πληθάρα, υπεύθυνου προγραμμάτων πρόληψης αποβλήτων του WWF Ελλάς

© Shutterstock Rich Carey WWF


Περισσότερα...


Από τον στόχο για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών έως το 2050, την κήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης μέχρι την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει μία σημαντική προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση.

© Andrea Bonetti / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Μία δραματική εικόνα για την κατάσταση του φυσικού μας κόσμου παρουσιάζει ο «Ζωντανός Πλανήτης 2020», η 13η έκδοση της έκθεσης-ορόσημο του WWF που δημοσιεύθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου. Τα νούμερα σοκάρουν, καθώς παγκοσμίως καταγράφεται μείωση 68% κατά μέσο όρο στο μέγεθος πληθυσμών άγριας ζωής από το 1970.

© Andrea Bonetti / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Σε λιγότερο από 50 χρόνια, οι πληθυσμοί άγριας ζωής παγκοσμίως έχουν συρρικνωθεί 2/3 κατά μέσο όρο, φέρνοντας τον πλανήτη και το μέλλον της ανθρωπότητας στο χείλος της καταστροφής. Τώρα είναι η στιγμή της δράσης.

  © Vincent Kneefe / WWFl


Περισσότερα...


Σήμερα, τελευταία μέρα της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας», το WWF Ελλάς κατέθεσε σχόλια σε 43 από τα συνολικά 107 άρθρα του.

© Tina Nord / Pexels


Περισσότερα...


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) σε χθεσινό δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι το νέο 10ετές Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) εγκρίθηκε στις 31 Αυγούστου από το Υπουργικό Συμβούλιο.

© Mali Maeder / Pexels


Περισσότερα...


Όπως είχε έγκαιρα επισημανθεί από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Μεσόγειος SOS, Greenpeace και WWF Ελλάς, με κοινή ανακοίνωση στις 17 Φεβρουαρίου 2020, το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που κατατέθηκε για διαβούλευση, εμφανίζει την καύση σαν «αναγκαία»μέθοδο διαχείρισης στη χώρα, ώστε να επιτευχθούν οι ευρωπαϊκοί στόχοι. Είναι όμως όντως η καύση λύση;

© Emmet / Pexels


Περισσότερα...


Εκτενές κείμενο συμβολής στη διαμόρφωση του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία έστειλε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή το WWF Ελλάς. Όπως επισημαίνεται στο κείμενο, «μια σύγχρονη αναπτυξιακή στρατηγική δεν μπορεί να περιορίζεται σε μια στενή αντίληψη της ανάπτυξης (ως «μεγέθυνση του ΑΕΠ»), αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τις πολυεπίπεδες διαστάσεις της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στο ευρύτερο πλαίσιο της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του πλανήτη και της εγχώριας οικονομίας».


Περισσότερα...


Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, στην κορυφογραμμή του όρους Βαρνούς, κάτω από τη σκιά των ψηλών ανεμογεννητριών βρέθηκαν ακέραιοι ή διαμελισμένοι τρεις νεκροί Ροδοπελεκάνοι. Τα μεγάλα αυτά πουλιά, που έχουν άνοιγμα φτερών σχεδόν 3 μέτρα, φωλιάζουν μαζί με τους Αργυροπελεκάνους στον υγρότοπο της Μικρής Πρέσπας και αποτελούν εμβληματικά είδη της περιοχής, προστατευόμενα σε διεθνές επίπεδο. Το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών φιλοξενεί πληθώρα σπάνιων ζώων, φυτών και οικοσυστημάτων αλλά προστατεύεται από την δεκαετία του ’70 κυρίως χάρη στην παρουσία της μεγαλύτερης αναπαραγωγικής αποικίας πελεκάνων στον κόσμο.

Unsplash


Περισσότερα...


Το WWF αντιτίθεται στην πιστοποίηση αυτή, καθώς θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ερυθρού τόνου και την υγεία των ωκεανών μας

© Brian J. Skerry / National Geographic Stock / WWF


Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 125


Μοιράσου το με φίλους