Σεμινάρια για τα θαλάσσια θηλαστικά σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ποιες είναι οι βασικές απειλές που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών; Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την προστασία τoυς; Σε περίπτωση επαφής ή παρατήρησης μεσογειακής φώκιας ή κητώδους, ποιες είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους αλλά και του ζώου;

Στις παραπάνω ερωτήσεις έρχονται να απαντήσουν το σεμινάρια που διοργανώνουν το WWF Ελλάς και η MΟm, με την αρχή να γίνεται στην Πάτρα, στις 27 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνουν αναλυτικές παρουσιάσεις του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών, θα δοθούν σαφείς οδηγίες σε περίπτωση παρατήρησης ζώου, στοιχεία επικοινωνίας των αρμόδιων φορέων ενώ θα παρουσιαστεί και ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο Θαλάσσια θηλαστικά: οι συγκάτοικοί μας των ελληνικών θαλασσών. Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η παροχή των απαραίτητων γνώσεων προς τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διευκολυνθούν στο έργο της προστασίας των ζώων αυτών. Τα σεμινάρια απευθύνονται στις τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε» που υλοποιούν το WWF Ελλάς και η ΜOm σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute. Το πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά δράσεων φιλοδοξεί να ενημερώσει το ευρύ κοινό αλλά και τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την παρουσία των 9 μόνιμων θαλάσσιων θηλαστικών στα ελληνικά πελάγη, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τη σημασία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις απαραίτητες δράσεις για την προστασία τους. Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι ας μάθουμε να ζούμε μαζί!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thalassa-project.gr

Πλήρες πρόγραμμα:
27 Σεπτεμβρίου - Πάτρα
28 Σεπτεμβρίου - Ηγουμενίτσα
8 Οκτωβρίου - Βόλος
9 Οκτωβρίου - Θεσσαλονίκη
11 Οκτωβρίου - Καβάλα
12 Οκτωβρίου - Αλεξανδρούπολη
16 Οκτωβρίου - Ηράκλειο Κρήτης
17 Οκτωβρίου - Αγ. Νικόλας Λασιθίου
18 Οκτωβρίου - Ρέθυμνο
19 Οκτωβρίου - Χανιά
23 Οκτωβρίου - Κεφαλονιά
5 Νοεμβρίου - Μυτιλήνη
1 Νοεμβρίου - Χίος
16 Νοεμβρίου - Αθήνα
12 Νοεμβρίου - Ρόδος
13 Νοεμβρίου - Βρυξέλλες
19 Νοεμβρίου - Σύρος
22 Νοεμβρίου - Πρέβεζα
26 Νοεμβρίου - Κόρινθος
27 Νοεμβρίου - Γύθειο

Περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Λιβανού, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε / Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα», υλοποιείται με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της Blue Planet Shipping SA και του Πράσινου Ταμείου.

Δείτε το σχετικό infographic εδώ.