Η Ώρα της Γης πέρασε, η προσπάθεια συνεχίζεται…

Η Ώρα της Γης 2011 αποτελεί πλέον παρελθόν αλλά το μήνυμά της θα παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Στόχος μας φέτος ήταν και είναι να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό είναι ένα στοίχημα που δεν κερδίζεται σε μία ώρα αλλά με συνεχή και επίμονη προσπάθεια. Οι καθημερινές μας συνήθειες, ο τρόπος ζωής, η στάση μας απέναντι στα πράγματα είναι αυτά που θα αποδείξουν ότι το μήνυμα της φετινής Ώρας της Γης εστάλη.

Η αρχή βέβαια υπήρξε ενθαρρυντική αφού πάνω από 25.000 πολίτες δήλωσαν παρόντες, μέσα από το wwf.gr/earthhour, ενώ εκατοντάδες ήταν οι επιχειρήσεις, τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που έλαβαν και φέτος μέρος στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

«Πέρα από τα νούμερα, η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών και φέτος στην Ώρα της Γης αποδεικνύει ότι η το μήνυμά της παραμένει επίκαιρο. Το διακύβευμα όμως πλέον είναι να αφουγκραστούμε και να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας, όλα αυτά που θα προσδώσουν στην πρωτοβουλία της Ώρας της Γης, την πραγματική της αξία και διάσταση», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς, για να προσθέσει: «Από το WWF Ελλάς, ευχαριστούμε τους πολίτες για τη συμμετοχή τους και τους καλούμε να παραμείνουν δίπλα μας στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία δεν τελειώνει σε μία ώρα αλλά είναι διαρκής».

Μέχρι τα επόμενα ραντεβού μας λοιπόν, μπορούμε να μείνουμε ενημερωμένοι για τη δράση του WWF Ελλάς αλλά και για τα επόμενα βήματα, στα οποία μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, εδώ