5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ

© Frédéric Bassemayouse

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο για τις Προστατευόμενες Περιοχές των Θαλάσσιων Θηλαστικών, το οποίο συνδιοργανώνει η Διεθνής Επιτροπή για τις Προστατευόμενες Περιοχές των Θαλάσσιων Θηλαστικών (ICMMPA) με το WWF Ελλάς , θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2019 στη Μεσσηνία (8-12 Απριλίου 2019, στο Costa Navarino). Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, ενώ είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στη Μεσόγειο και ειδικότερα, στην Ελλάδα, τοποθετώντας τη χώρα μας στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας που δουλεύει για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών σε όλο τον κόσμο. 

Με τίτλο «10 χρόνια ICMMPA: Αποτιμώντας τις προκλήσεις & βρίσκοντας πρακτικές λύσεις για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών» το Συνέδριο έχει ως βασικό στόχο να κάνει μία ανασκόπηση των τελευταίων δέκα ετών, να προωθήσει αποτελεσματικά διαχειριστικά μέτρα προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών και να διαμορφώσει  κατευθυντήριες γραμμές για την επόμενη δεκαετία με στόχο την μακροπρόθεσμη διατήρηση των ειδών αυτών στους παγκόσμιους ωκεανούς. 

Η Διεθνής Επιτροπή του συνεδρίου, που αποτελείται από μία ομάδα ειδικών, επιστημόνων και επαγγελματιών που καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων όπως η βιολογία των θαλάσσιων θηλαστικών, η οικολογία, ο σχεδιασμός, η διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και η θαλάσσια χωροταξία, θεσπίστηκε με στόχο να προωθήσει τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές ως το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που θα διοργανωθεί στη χώρα μας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές ομιλίες και σεμινάρια όπου θα τους δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομιλητές. Ενδεικτικά ανάμεσα στα θέματα που θα καλυφθούν θα είναι η ανάδειξη σημαντικών περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου για την βιωσιμότητα των θαλάσσιων θηλαστικών, όπως η Ελληνική Τάφρος, η επόμενη ημέρα για τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές των θαλάσσιων θηλαστικών και ο ρόλος της νέας γενιάς επιστημόνων και ειδικών στον σχεδιασμό και την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων προστασίας. 

Για περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου εδώ: https://www.fifth.icmmpa.org/5th-icmmpa 

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους