Η αρχή έγινε με μικρές αποστάσεις των τριών έως έξι χιλιομέτρων… Κοντινές ή μακρινές εκπαιδευτικές πτήσεις με στόχο το μεγάλο ταξίδι προς τον Νότο. Με την εκπαίδευση, μηνιαίας διάρκειας να έχει ολοκληρωθεί, η αναχώρηση ορίστηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου 2012, 7:00 πμ ώρα Ελλάδας και τα στοιχεία πτήσης παρέμεναν άγνωστα, μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Λεύκιππος δεν είναι ένας νέος πιλότος αερογραμμών αλλά ένας νεαρός ασπροπάρης, τον οποίο δακτυλιώσαμε στις 7 Αυγούστου, στο Εθνικό Πάρκο δάσους Δαδιάς,  τοποθετώντας και έναν δορυφορικό πομπό, προκειμένου να αντλήσουμε τα απαραίτητα στοιχεία, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE: «Η επιστροφή του Ασπροπάρη».

Η διαδρομή του Λεύκιππου μέχρι σήμερα...

Μέτα από ένα μήνα παραμονής στη φωλιά του και εκπαίδευσης από τους γονείς του, ο Λεύκιππος μας άφησε για Τουρκία μεριά και κατάφερε να διανύσει μια απόσταση 105 χιλιομέτρων σε 12 ώρες. Το επόμενο διάστημα διέσχισε το Βόσπορο και κατευθύνθηκε προς μια περιοχή που υπάρχει ένας σκουπιδότοπος, γνωστός ως σταθμός συγκέντρωσης των ασπροπάρηδων στη διάρκεια της μετανάστευσης όπου «εφοδιάζονται» με τροφή.

Σήμερα, ο νεαρός ασπροπάρης παραμένει ακόμη στην Τουρκία, κοντά στην περιοχή της Άγκυρας, κάνοντας επιτόπιες μετακινήσεις σε περιοχές που έχει βρει τροφή. Εμείς παραμένουμε συντονισμένοι για να παρακολουθήσουμε το συναρπαστικό ταξίδι του…

Δείτε περισσότερα νέα για όλους τους ασπροπάρηδες με δορυφορικούς πομπούς που ξεκίνησαν από Ελλάδα και Βουλγαρία εδώ.