Πιστοί στο καλοκαιρινό μας ραντεβού, ανηφορίσαμε για το οροπέδιο που βρίσκεται κοντά στα Βουλγαρικά σύνορα, όπου κάθε χρόνο οργανώνεται το πανηγύρι στη θέση Χίλια. Κάτοικοι των ορεινών χωριών της Ροδόπης, από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, συναντιούνται εδώ για να γιορτάσουν τα παραδοσιακά έθιμα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους. Στην πλειονότητά τους, αγρότες και κτηνοτρόφοι που ζουν και δουλεύουν καθημερινά στη φύση.


Ανταλλάσσοντας τις ιστορίες μας... - WWF Ελλάς/J. M. RodriguezΚάθε χρόνο ερχόμαστε εδώ για να τους συναντήσουμε και να τους ενημερώσουμε για την προστασία των γυπών και των αρπακτικών πουλιών. Και αυτοί μοιράζονται μαζί μας κάποιες στιγμές από τη δουλειά τους, όπου παρατήρησαν τα πουλιά και μας ρωτούν πληροφορίες για αυτά, όπως πόσα μικρά γεννούν, αν μένουν όλο τον χρόνο εδώ και διάφορα άλλα. Μπορείς εύκολα να εντοπίσεις τους γύπες και τα αρπακτικά πουλιά λόγω μεγέθους, ωστόσο άλλοτε προσελκύουν την προσοχή των βοσκών και άλλοτε όχι.

Αν και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να διακρίνουν τις διαφορές τους, είναι εντυπωσιακή η παρατηρητικότητα κάποιων βοσκών που χωρίς εξοπλισμό, κιάλια ή τηλεσκόπιο, όχι μόνον διακρίνουν τα αρπακτικά πουλιά μεταξύ τους, αλλά έχουν μάθει τις συνήθειές τους και νιώθουν περήφανοι για αυτές τους τις γνώσεις.

Για εμάς είναι πάντα μια εμπειρία με συναισθηματική φόρτιση να μοιραζόμαστε μαζί τους τις ιστορίες μας από τη φύση.


ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια