Με μεγάλη έκπληξη, κατά την τελευταία μας επίσκεψή στα Σεκάνια, είδαμε ότι έλειπε το ξύλινο φυλάκιο του WWF Ελλάς που βρίσκεται στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία των Σεκανίων.

Το φυλάκιο πριν... WWF Ελλάς/Χαρίκλεια Μινώτου

Ένας ανεμοστρόβιλος που είχε περάσει από την περιοχή το είχε ολοκληρωτικά καταστρέψει. Τα κομμάτια του βρίσκονταν στην πλαγιά  καθώς και ο εξοπλισμός και τα δείγματα που αποθηκεύονταν σε αυτό.

Το φυλάκιο μετά... WWF Ελλάς/Χαρίκλεια Μινώτου

Την ίδια τύχη είχε και το ξύλινο φυλάκιο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (ΕΘΠΖ) στην παραλία. Τα δύο φυλάκια εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων του ΕΘΠΖ για τη φύλαξη, των επιστημονικών συνεργατών του WWF Ελλάς και του ΕΘΠΖ, των εθελοντών.