Αυτές τις ημέρες με τα παιδιά στο σπίτι σίγουρα θα έρθει κι η στιγμή να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε μαζί τους.

Εμείς αλιεύσαμε από το εκπαιδευτικό υλικό μας «Το καλάθι του Πικνίκ» 6 απλές συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε μαζί με τα παιδιά ή ακόμα καλύτερα μπορούν να ετοιμάσουν τα παιδιά υπό την επίβλεψή σας. Έχουν λίγα και απλά υλικά, όσο το δυνατόν πιο φιλικά στο περιβάλλον κι είναι ωραίες ιδέες για να ετοιμάζετε αργότερα όταν ξανανοίξουν τα σχολεία για το κολατσιό των παιδιών σας.

Συνταγή πρώτη: Μπάρες δημητριακών. Απλές, χειροποίητες με αγνά υλικά της προτίμησης σας και μάλιστα δεν θα χρειαστείτε καν φούρνο.

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας αλλά και τις παραλλαγές που θα μας προτείνετε εσείς. 1,3 δισεκ. τόνοι τροφής καταλήγουν παγκοσμίως στα σκουπίδια, ενώ 868 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Περισσότερα...


Το ότι η υγεία μας περνάει από το πιάτο μας είναι γνωστό. Το ξέρατε όμως ότι το ίδιο ισχύει και για την υγεία του πλανήτη μας; Αυτές τις ημέρες που θέλοντας και μη πολλοί από εμάς θα περάσουμε πολλές ώρες στο σπίτι με τα παιδιά μας, είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε, να μαγειρέψουμε αλλά και να μάθουμε μαζί τους πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τη Γη μας.

Για αρχή μπορείτε να δείτε μαζί αυτό το πολύ σύντομο video που δείχνει πως το έτοιμο και το συσκευασμένο φαγητό επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες https://food.wwf.gr/Λίγες μέρες πριν μπούμε όλοι σε κατ’ οίκον απομόνωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ανακοίνωσε τις νομοθετικές του κατευθύνσεις  για καυτά κεφάλαια περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής. Αυτές αφορούντις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, τους δασικούς χάρτες και τα αυθαίρετα, καθώς και τη διαχείριση αποβλήτων.

© Andrea Bonetti / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Κάπου στην βόρεια άκρη του Κοραλλιογενούς Υφάλου της Αυστραλίας σε ένα μικρό νησάκι μήκους μόλις 430 μέτρων και πλάτους 150, ζούσε ένα μικρό τρωκτικό, ο μελόμυς του Μπράμπλ Κέι. Πέρυσι τον Φεβρουάριο, η αυστραλιανή κυβέρνηση επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί ήδη φοβόντουσαν ότι το ζώο αυτό, είναι το πρώτο θηλαστικό το οποίο εξαφανίστηκε από προσώπου γης εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη είχε ως αποτέλεσμα το νησάκι να βυθιστεί μέσα στον ωκεανό, παίρνοντας μαζί του και το μικρό αυτό είδος.1

© A. Bonetti / WWFΕλλάς


Περισσότερα...


Υγιείς ωκεανοί για βιώσιμη ανάπτυξη και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Οι ωκεανοί καλύπτουν πάνω από το 70% της επιφάνειας της γης και παρέχουν θεμελιώδεις οικοσυστημικές υπηρεσίες, όπως τροφή, ρύθμιση του κλίματος και αναψυχή. Στηρίζουν επίσης τη ζωή και τον βιοπορισμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

© Jurgen Freund / WWF 


Περισσότερα...


Οι περασμένες δεκαετίες χαρακτηρίστηκαν από τάσεις, ιστορικά γεγονότα και τους Backstreet Boys. Τα χρόνια του 2000 καθορίστηκαν από τον πρώτο solo δίσκο της Beyonce (προφανώς) και έναν καινούριο και τρομακτικό Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια όλοι μπορούμε να παραδεχτούμε ότι κυριάρχησε το brunch, οι πορείες για το κλίμα και η καταστροφή του κόσμου.

@ NASA / Unsplash


Περισσότερα...


της Θεοδότας Νάντσου, Επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής, WWF Ελλάς
του Σταύρου Μαυρογένη, υπεύθυνου τομέα ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής, WWF Ελλάς

Πριν από λίγες μέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την πρότασή της για τον Μηχανισμό της Δίκαιης Μετάβασης, ο οποίος επί της ουσίας αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Ο μηχανισμός περιλαμβάνει το Ταμείο της Δίκαιης Μετάβασης με προϋπολογισμό 7,5 δισεκ. € και πρόβλεψη για 100 δισεκ. € από άλλους χρηματοδοτικούς πόρους (InvestEU και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων), με στόχο τη στήριξη ενός νέου και βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου για τις υψηλής έντασης άνθρακα βιομηχανικές περιοχές της Ευρώπης.

© Alain Duchateau / Unsplash


Περισσότερα...


Μπορείς να φανταστείς ένα μέλλον όπου τα παιδιά δεν θα γνωρίζουν τι είναι το χιόνι; Όσο περίεργο και αν ακούγεται ένα μέλλον χωρίς εποχές, με ξηρασία, μαζικές εξαφανίσεις ειδών και πόλεις που πνίγονται, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί. Το 2020, η χρονιά που κάποτε φάνταζε ως ένα μακρινό μέλλον έφτασε και τώρα έχουμε κληθεί να κάνουμε τους απολογισμούς μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Μπορούμε και προλαβαίνουμε, αρκεί να αναλάβουμε δράση άμεσα.

© Ant Rozetsky / Unsplash


Περισσότερα...


Ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει μια έκτακτη κλιματική και περιβαλλοντική ανάγκη άνευ προηγουμένου. Αυτό το γεγονός έχει αναγνωριστεί τόσο από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ όσο και από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο πρόσφατα κήρυξε την Ευρώπη σε κατάσταση έκτακτης περιβαλλοντικής και κλιματικής ανάγκης. Η επικαιρότητα την επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο: Στη Γροιλανδία μόλις σε μια μέρα τον Ιούλιο έλιωσαν 11 δισεκ. τόνοι πάγου, νούμερο που ισούται με 4.800.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, στη Σιβηρία οι δασικές πυρκαγιές έκαψαν μια έκταση μεγαλύτερη από αυτή του Βελγίου εκλύοντας πάνω 300 μεγατόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Σήμερα παρακολουθούμε το δράμα της Αυστραλίας. Το ένα έβδομο της χώρας έχει παραδοθεί στις φλόγες με τους πρώτους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για πάνω από 1,25 δισεκατομμύρια ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους είτε άμεσα είτε έμμεσα από τις πυρκαγιές..

© Unsplash


Περισσότερα...


Μοιράσου το με φίλους