Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Γυάρος : η απομόνωση του χθες, πνοή οράματος σήμερα»

Δημοσιεύτηκε στις September, 15 2023

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Σύρου – Ερμούπολης και το WWF Ελλάς σας προσκαλούν στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Γυάρος : η απομόνωση του χθες, πνοή οράματος σήμερα», τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:00 στο Εργαστηριακό Κέντρο του ΚΕΠΕΑ (παλιό Δημοτικό Σχολείο Μάννα).

Η φωτογραφική έκθεση που δημιουργήθηκε από το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυκλάδες LIFE», βρήκε πλέον τη μόνιμη στέγη της στο εργαστηριακό κέντρο του ΚΕΠΕΑ Σύρου –Ερμούπολης.  Η έκθεση, με την παραχώρησή της από το WWF Ελλάς, θα χρησιμοποιηθεί από το ΚΕΠΕΑ στις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί όλο το χρόνο. Παράλληλα, θα δίνεται η ευκαιρία από εδώ και πέρα στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της Σύρου να «ταξιδεύουν», μέσω της έκθεσης,  στο νησί της κοντινής Γυάρου και να ανακαλύπτουν μοναδικές πτυχές της ιστορίας, αλλά και του ξεχωριστού οικολογικού πλούτου της.

Η έκθεση, που αποτελείται από μια ιδιαίτερη συλλογή φωτογραφιών και σκίτσων, μας ξεναγεί σε ένα κυκλαδονήσι με βαριά ιστορία αλλά και τεράστια οικολογική σημασία. Η Γυάρος από το 2019 αποτελεί την πρώτη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή των Κυκλάδων. Εκεί που άλλοτε χιλιάδες άνθρωποι βίωσαν την εξορία, την απομόνωση και την εξαθλίωση, σήμερα έρχεται η φύση να δώσει στον ίδιο τόπο μια πνοή ζωής και ένα νέο όραμα γεμάτο χρώματα, ιδιαίτερες εμπειρίες και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η έκθεση θα είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου 2023 τις πρωινές ώρες (10:00-13:00), αλλά και το απόγευμα (18:00 – 20:00), εκτός της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου που θα είναι ανοικτή μόνο κατά τις απογευματινές ώρες. Μετά την περίοδο αυτή το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται δωρεάν και κατόπιν απευθείας συνεννόησης με το ΚΕΠΕΑ (στοιχεία επικοινωνίας ΕΔΩ).

Από το ακόλουθο link μπορείτε να κατεβάσετε ενδεικτικές φωτογραφίες της έκθεσης. https://we.tl/t-z5HdaqHay0

© Θ. Κοττάς / WWF Ελλάς