ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ!
Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που καταστρέφει τα δάση μας.
SIGN THE PETITION!
Greek forests are not for sale.

To Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προωθεί νομοσχέδιο που αφαιρεί την ουσιαστική προστασία από εκατομμύρια στρέμματα οικολογικά πολύτιμης γης. Τεράστιες εκτάσεις που καλύπτουν περίπου το 15% της ελληνικής επικράτειας και τώρα φιλοξενούν μεσογειακή δασική βλάστηση και σχηματίζουν μοναδικά τοπία, ουσιαστικά χαρίζονται για να χτιστούν.

Με αυτό το σχέδιο νόμου που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης:

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», το οποίο μόνο ως δασοκτόνο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η προστασία των δασών μας δεν στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη. Η καταστροφή τους όμως υποσκάπτει κάθε ελπίδα για μια ζωντανή πραγματική οικονομία.

We need your help in saving Greek natural treasures!

In a draft law soon to be brought to parliament, the Greek Ministry of Environment, Energy and Climate Change is declassifying 15% of Greek territory, opening up real estate to lands that are mainly covered with sparse arboreal, maquis and phryganic vegetation and have been included in WWF's Global Ecoregions list as "Mediterranean Forests, Woodlands, and Scrub". Many of these areas host valuable ecological treasures and constitute unique examples of the classic Mediterranean landscape.

Almost the entire coastline, rare coastal forests, low altitude mountainous zones, including some of the most valued and emblematic Greek landscapes and areas of immense value for Mediterranean biodiversity are treated as open land for new constructions. Through this law, a number of currently illegal uses on lands now protected by the Forest Code will be pardoned and financial penalties will be written off. If the provisions of this outrageous law are implemented, we will all have lost lands that currently constitute our common natural heritage and seriously jeopardized our chances for a more sustainable economy and future.

The crisis is no excuse for environmentally destructive policies. The healthy economy this country needs cannot be sustained when our natural capital has been lost.

Please sign the petition and join WWF Greece in urging Environment Alternate Minister Stavros Kalafatis to withdraw the draft law.

12011 Υπογραφές! / Signatures!

Θέλω να λαμβάνω ενημέρωση από το WWF. / Add me to mailing list.

Υπέγραψαν πρόσφατα / Recently signed

Κωστας Χοντος