© Pexels / Bruno Scramgnon
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Μαζί για τα δάση! #Together4Forests

Αυτή τη στιγμή έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή των δασών. Θέλουμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστατέψει τα δάση και το μέλλον μας, ΤΩΡΑ!

Περισσότερα


Our Planet

To Our Planet αποτελεί μία πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ και μία πρωτοποριακή παγκόσμια συνεργασία μεταξύ του Netflix, των Silverback Films και του WWF. Μία σειρά που εξερευνά τα μοναδικά θαύματα της φύσης, τα εμβληματικά και μεγαλειώδη πλάσματα του πλανήτη μας και την άγρια ζωή που μας κόβει την ανάσα και ακόμη αντέχει, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει όσα απειλούν αυτή τη ζωή με εξαφάνιση.


Πες όχι στις εξορύξεις

Οι κοσμογονικές αλλαγές που προκαλούν οι τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις μας φέρνουν ένα βήμα πριν το τέλος της εποχής του πετρελαίου.

Περισσότερα


Blue Panda 2021

Το Blue Panda, το ιστιοπλοϊκό σκάφος του WWF ανοίγει πανιά για την προστασία της Μεσογείου!

Περισσότερα


COP21: Αλλάζουμε το κλίμα!

Μετά από αρκετή αγωνία και ανατροπές, το τελικό αποτέλεσμα της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι το Δεκέμβρη 2015 μας γέμισε ανακούφιση και χαρά! Eπιτέλους έχουμε μια παγκόσμια δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, που μάλιστα υιοθετεί έναν πιο φιλόδοξο στόχο για τον περιορισμό της ανόδου θερμοκρασίας, στον 1,5 οC, αντί για 2 οC.


Living Land

Το σύστημα παραγωγής τροφίμων και γεωργίας της Ευρώπης είναι προβληματικό Καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον, εξαφανίζει σταδιακά την άγρια φύση, βλάπτει τη δημόσια υγεία, ενώ ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινότητες. Η βασική κινητήρια δύναμη πίσω από όλα αυτά είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) -μια από τις παλαιότερες, ισχυρότερες, πιο συζητημένες και δαπανηρές πολιτικές της ΕΕ. Χρειάζεται οι ηγέτες της Ευρώπης να καταλάβουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός οργανώσεων και ατόμων από ποικίλους τομείς και κοινότητες ζητούν θεμελιώδεις αλλαγές σε αυτήν την πολιτική. Μέσα από τη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έμεινε ανοιχτή μέχρι τις 2 Μαΐου 2017, συλλέχθηκαν 258,708 υπογραφές.


Αγκάλιασε τα "άσχημα" λαχανικά

Eκατομμύρια τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών πετιούνται κάθε χρόνο επειδή δεν είναι… όμορφα ή επειδή περισσεύουν! Πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλιέται στους αγρούς και τα σουπερμάρκετ, στα νοικοκυριά και τα εστιατόρια.

Περισσότερα


Δυνάμωσε τη φωνή της φύσης

61.806 τραγούδια που δημιουργήσαμε με ήχους της φύσης κατάφεραν να δυναμώσουν τη φωνή της και να απαιτήσουν την απαραίτητη προστασία της. Η εκστρατεία «Δυνάμωσε τη φωνή της φύσης» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία εκπληρώνοντας το στόχο της, εξασφαλίζοντας παράλληλα την καλύτερη εφαρμογή των ευρωπαϊκών νόμων που προστατεύουν τη φύση.


Όχι στην Πτολεμαΐδα VΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V

Η ΔΕΗ και το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζουν με τη χρηματοδότηση του γερμανικού τραπεζικού ομίλου KfW, την κατασκευή ενός βρώμικου γίγαντα: της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα V» ισχύος 660 MW και συνολικού κόστους 1,4 δισεκ. ευρώ. 


Eκλογές / Ευρωεκλογές - 2019

Λίγο πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του 2019 παρατηρήσαμε ότι από σχεδόν όλα τα προγράμματα των κομμάτων απουσίαζαν φιλόδοξες πολιτικές ικανές να αντιμετωπίσουν την κλιματική κατάρρευση. Γι’ αυτό το WWF Ελλάς κάλεσε τους υποψήφιους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν απέναντι σε 10 περιβαλλοντικές προκλήσεις. Οι απαντήσεις που κατέθεσαν οι υποψήφιοι και τα πολιτικά κόμματα δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του WWF Ελλάς. Παράλληλα, για τις Ευρωεκλογές του ίδιου έτους, μαζί με 9 ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις της συμμαχίας Green 10, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε εκδώσει πολιτική διακήρυξη, θέτοντας προτεραιότητες που πολιτικές ομάδες, υποψήφιοι και ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να προωθήσουν στις εκλογικές τους εκστρατείες.


Το κλίμα είναι στο χέρι σου

Η πρώτη εκστρατεία του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στόχος μας ήταν να ενημερώσουμε την ελληνική κοινωνία για την απειλή και τους τρόπους αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να κινητοποιήσουμε την πολιτεία για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

H εκστρατεία υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Ασφαλιστικής


Όχι άλλο κάρβουνο!

Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην ιστορία του WWF. Η «Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα» κατάφερε, με τη συνεργασία 8 δήμων, να κινητοποιήσει χιλιάδες κόσμου στις τοπικές κοινωνίες. Υπό το βάρος της πίεσης, στις αρχές του 2009 ο Υπουργός Ανάπτυξης έδωσε τέλος στα σχέδια για 6 νέες προτεινόμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με βάση τον ρυπογόνο λιθάνθρακα.


DETOX

Από τις αρχές του 2004, συμμετείχαμε στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία «DETOX: πείτε όχι στα επικίνδυνα τοξικά», που είχε στόχο τον περιορισμό και τη σταδιακή απαγόρευση της κυκλοφορίας και χρήσης των πιο επικίνδυνων χημικών ουσιών.


Αναθεώρηση του άρθρου 24

Το 2001, συμμετείχαμε στη μαζική κινητοποίηση, μαζί με άλλες οργανώσεις, 35.000 υποστηρικτές μας και δεκάδες εθελοντές, κατά της αρχικής πρότασης αναθεώρησης του Άρθρου 24 του Συντάγματος. Καταφέραμε να αποτρέψουμε μια ριζική υποβάθμιση της θεσμικής προστασίας του περιβάλλοντος στη χώρα μας.


Δάση για Πάντα

Με αυτή την εκστρατεία που ξεκίνησε το1998 και ολοκληρώθηκε το 2000, άνοιξε ο δημόσιος διάλογος για τις δασικές πυρκαγιές και τα βαθύτερα αίτια που τις προκαλούν. Ύστερα από κινητοποίηση χιλιάδων υποστηρικτών της οργάνωσης, κατατέθηκε σειρά ρεαλιστικών προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς.

Η εκστρατεία αυτή έδωσε τη σκυτάλη στο τριετές πρόγραμμα «Το Μέλλον των Δασών μας» που ξεκίνησε το 2007 ως άμεση απάντηση στις καταστροφικές πυρκαγιές της χρονιάς εκείνης.


Εκτροπή του Αχελώου

Η μάχη δεκαετιών που δίνουμε κατά της εκτροπής του ποταμού Αχελώου, με τη συνεργασία τεσσάρων άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, έχει αποδώσει καρπούς. Σημαία υπέρ της ορθολογική διαχείρισης του νερού και ενάντια στα φαραωνικά δημόσια έργα που βλέπουν το περιβάλλον μόνο ως εμπόδιο, ο αγώνας μας έχει στεφθεί με τρεις νίκες στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όσο το ζήτημα μένει ανοιχτό, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή!


Μια παραλία για την καρέτα

Η πρώτη εκστρατεία του WWF Ελλάς και μια από τις επιτυχημένες, που κινητοποίησε χιλιάδες μέλη του WWF σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χάρη στη συνδρομή τους, πετύχαμε το 1993 την αγορά μεγάλης έκτασης στα Σεκάνια της Ζακύνθου, προστατεύοντας έτσι τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της Καρέτα σε όλη τη Μεσόγειο από την τουριστική ισοπέδωση. Σήμερα, τα Σεκάνια αποτελούν τον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Ζακύνθου: τη μοναδική παραλία της Ελλάδας όπου η θαλάσσια χελώνα μπορεί ανενόχλητη να φτιάξει τις εκατοντάδες φωλιές της.