Τηγανητές πιπεριές ξιδάτες
Δημοσιεύτηκε στις June, 14 2022
Μια συνταγή με βάση την πιπεριά από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη
Υλικά
- 6 πιπεριές, κέρατο
- 2 σκ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- 50 ml ξίδι, από λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ξύγαλο, για το σερβίρισμα
Προετοιμασία και Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις τηγανίζουμε γυρνώντας τες κάθε 1 λεπτό, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε τις πιπεριές με το ξύδι και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μειωθεί η οξύτητα.
- Τέλος, αποσύρουμε τις πιπεριές από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε με ξύγαλο.
Τη συνταγή με περισσότερες λεπτομέρειες θα την βρειτε κι εδώ