Το WWF international και η Bolton Alimentari μαζί με τις μάρκες της Rio Mare, Saupiquet και Palmera ξεκίνησαν μία τετραετή συνεργασία που στόχο έχει την προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας ζωής.

© naturepl.com

Σε όλο τον κόσμο, η αλιευτική δραστηριότητα έχει προκαλέσει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις σε αρκετές και σημαντικές περιοχές των θαλασσών μας. Το WWF επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη μείωση αυτών των επιπτώσεων και την προστασία των πιο σημαντικών εμπορικών ειδών ψαρικών. Ο απώτερος στόχος είναι να εξασφαλίσουμε μία αλλαγή προς την βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση στον κλάδο των ψαρικών δουλεύοντας απευθείας με τις επιχειρήσεις και ενημερώνοντας τους καταναλωτές για τα κρίσιμα θέματα της βιωσιμότητας των ψαρικών με χρήσιμες συμβουλές για το τι μπορούν να κάνουν και οι ίδιοι.

Γιατί αποφασίσαμε να συνεργαστούμε;

Η συνεργασία του WWF με την Bolton Alimentari έχει δύο στόχους: τη βελτίωση βιωσιμότητας των επιχειρηματικών πρακτικών της εταιρίας και τη συμβολή τους στην προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας ζωής.

Η συνεργασία ανάμεσα στο WWF, μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την Bolton Alimentari, που κατέχει ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή αγορά στην κονσερβοποίηση και παραγωγή τόνου, θα αφορά διαφορετικές χώρες και θα περιλαμβάνει το σύνολο της παραγωγής της εταιρίας και όλες τις μάρκες της. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί στους εξής τομείς:

  • επένδυση στη βελτίωση βιωσιμότητας των προμηθειών
  • μεγιστοποίηση της διαφάνειας και ιχνηλασιμότητας για τους καταναλωτές
  • ενδυνάμωση της πολιτικής της εταιρίας προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων εργασίας σε όλα τα στάδια της προμηθευτικής αλυσίδας.

Η συνεργασία αυτή προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουν οι επιχειρήσεις ψαρικών και να δημιουργηθεί θετική αλλαγή στους παγκόσμιους προμηθευτές. Προωθώντας καλές πρακτικές, η συνεργασία στοχεύει να επηρεάσει και άλλες εταιρίες ψαρικών ώστε να εντάξουν τη βιωσιμότητα στη στρατηγική τους και να συμβάλουν στην ορθή διαχείρισης της αλιείας και στην υγεία των ωκεανών.

Τι θέλουμε να πετύχουμε;

Το WWF θα στηρίξει τις συστηματικές προσπάθειες της Bolton Alimentari να αυξήσει τον αριθμό προϊόντων που θα πιστοποιηθούν σύμφωνα με το πρότυπο οικολογικής πιστοποίησης αλιείας MSC.O στόχος της εταιρίας είναι μέσα στα επόμενα 8 χρόνια, το 100% των τόνων που προμηθεύεται να προέρχεται από στόλους πιστοποιημένους με MSC ή εναλλακτικά από στόλους που βρίσκονται στη διαδικασία πιστοποίησης MSC. Εκτός από τον τόνο, η εταιρία έχει δεσμευτεί και για είδη όπως ο σολωμός, η σαρδέλα και το σκουμπρί.

Η Βolton Alimentari έχει ήδη αναπτύξει ένα προηγμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας, από τα πρώτα στον κόσμο που έχουν πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο ISO 22005. Το σύστημα επιτρέπει τον εντοπισμό κάθε κονσέρβας τόνου που παράγεται, από το ράφι του σούπερ μάρκετ μέχρι την περιοχή και το σκάφος αλίευσης. Η εταιρία έχει στόχο να επεκτείνει το συνολικό σύστημα ιχνηλασιμότητας και στα άλλα ψαρικά που εμπορεύεται.

Δουλεύοντας μαζί με την Bolton Alimentari, το WWF

  • συμβάλει στην αύξηση της προμήθειας βιώσιμων ψαρικών
  • στηρίζει τους αλιευτικούς στόλους που εφαρμόζουν πρότυπα ορθής διαχείρισης
  • προωθεί τη διαφάνεια σε όλη την προμηθευτική αλυσίδα.


Μοιράσου το με φίλους