Το WWF Καναδά πρόσφατα γιόρτασε μια μεγάλη νίκη για τη φύση της Αρκτικής, καθώς η Shell Καναδά παραιτήθηκε από υπεράκτιες άδειες εξερεύνησης πετρελαίου εντός της Προστατευόμενης Περιοχής Lancaster Sound του Καναδά. Οι άδειες χορηγήθηκαν πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, όμως πρόσφατα αμφισβητήθηκαν δικαστικά από το WWF Καναδά.

© Paul Nicklen-National Geographic Stock / WWF

Τα ναρβάλ, οι "μονόκεροι" της θάλασσας, ζουν στην Αρκτική.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική νίκη για την προστασία της φύσης. Οι μακροπρόθεσμες προσπάθειές μας για τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών δε θα μπορούσαν να επιτύχουν αν υπήρχε ο μόνιμος κίνδυνος μιας διαρροής πετρελαίου", δήλωσε ο David Miller, πρόεδρος και διευθυντής του WWF Καναδά.

© Paul Nicklen / National Geographic Stock / WWF

Με την αποκήρυξη αυτών των αδειών, η πιο σημαντική απειλή για τη φύση και τους ανθρώπους στην περιοχή εξαλείφεται. Τώρα, η ευκαιρία παρουσιάζεται την κυβέρνηση του Καναδά να προστατεύσει αποτελεσματικά την ευρύτερη περιοχή.

"Αυτή η περιοχή της Αρκτικής δεν είναι ένας έρημος τόπος. Θαλάσσια θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου του ναρβάλ, της πολικής αρκούδας και σπάνιων ειδών φάλαινας, επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι σε νερά που τους δίνουν την απαραίτητη τροφή τους. Τώρα, δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει την προστασία αυτής της εκπληκτικά πλούσιας περιοχής."

© Kevin Schafer / WWF

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους