Ενημέρωση για τη σύλληψη του Μιχάλη Προδρόμου

Σήμερα, ο συνάδελφος Μιχάλης Προδρόμου, επιστημονικός υπεύθυνος του WWF Ελλάς για θέματα ενεργειακής πολιτικής, παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια. Ο ίδιος είναι καλά, παρά τους μώλωπες που έχει σε διάφορα σημεία του σώματός του από τον ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικούς, κατά την αδικαιολόγητη σύλληψή του. Συνέβησαν όμως και διάφορα αναπάντεχα που επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι όλη η υπόθεση είναι μια σκευωρία εις βάρος ενός αθώου πολίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους δικηγόρους, κατά τη διαδικασία, πλαστογραφήθηκε το αρχικό κατηγορητήριο που του είχε απαγγελθεί μετά την απολογία του στην Αστυνομία. Με τη μεθόδευση αυτή επιδιώχθηκε να μεταβληθεί η κατηγορία που του απαγγέλθηκε από πλημμέλημα σε κακούργημα. Αυτό τέθηκε σε γνώση της ανακρίτριας σήμερα. Ο Μιχάλης με τους δικηγόρους του υπέβαλαν μήνυση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώπιον της ανακρίτριας. Σήμερα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Το WWF Ελλάς διατρανώνει για μια ακόμα φορά την πάγια θέση της οργάνωσης πως η κάθε μορφής βία και οι ατεκμηρίωτες συλλήψεις αθώων πολιτών λειτουργούν καταστροφικά για μια κοινωνία που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές.

Ο Μιχάλης Προδρόμου αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή το απόγευμα.