Υπάρχει πράσινο στην Αθήνα; Και τι έχει να μας προσφέρει; Στο ρεπορτάζ που κάνουμε για το WWF Greenspaces, τη νέα εφαρμογή για το αστικό πράσινο, βρεθήκαμε σε ένα από τα αγαπημένα πάρκα των ιδιοκτητών σκύλων. Το Σκοπευτήριο στην Καισαριανή αποτελεί μια πραγματική όαση μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Οι θαμώνες του Σκοπευτηρίου μας είπαν ότι «αν δεν έρθει το σκυλί στο πάρκο, όλη μέρα έχει νεύρα. Μετά τη βόλτα του όμως, χαλαρώνει είναι είναι ήρεμο ως την επόμενη μέρα». Λες να ισχύει το ίδιο με τους ανθρώπους; Η όμορφη παρέα τους στην οποία μας καλωσόρισαν αμέσως φαίνεται να το επιβεβαιώνει.

© A. Kandarakis / WWF

Μπορεί να έχουν γνωριστεί πρόσφατα, όμως οι θαμώνες του Σκοπευτηρίου μοιάζουν να γνωρίζονται καιρό.

 

Προσωπικά, δεν είχα ιδέα και ούτε φανταζόμουν τι θα αντικρίσω στην πρώτη μου "δοκιμή" του WWF Greenspaces app στη πράξη. Ναι, μπορεί η σχολή μου να βρίσκεται μόλις 5 λεπτά μακριά, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έβρισκα έναν πράσινο «παράδεισο» και μάλιστα σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας. Όταν φτάσαμε στο πάρκο, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αν όντως βρίσκομαι στην Ελλάδα ή έχω τηλε-μεταφερθεί σε κάποιο πάρκο της Ολλανδίας.

Ο Παναγιώτης και η Σίμπα

 

© A. Kandarakis / WWF

Στη Σίμπα ο Παναγιώτης έχει βρει την προσωπική του γυμνάστρια.

Ο «δήμαρχος» του πάρκου, όπως τον αποκάλεσαν οι φίλοι του, ο Παναγιώτης έρχεται εδώ «υποχρεωτικά» κάθε μέρα για χάρη της όμορφης Σίμπα. Το πάρκο αποτελεί «ευλογία» για την περιοχή και τους επισκέπτες. Αν και δεν έχει εικόνα για άλλα πάρκα, το Σκοπευτήριο δεν το αλλάζει με τίποτα.

Η Σία και η Μπουμπού

© A. Kandarakis / WWF

Αν και μικρόσωμη, η ατρόμητη Μπουμπού έχει κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στα μεγαλύτερα σκυλιά.

Η Σία έψαξε ανάμεσα σε πολλά πάρκα, μέχρι που στο Σκοπευτήριο βρήκε τον ιδανικό κήπο, τόσο για τα σκυλάκια όσο και για τους ιδιοκτήτες. Το πάρκο είναι ιδανικό και για γνωριμίες, αφού πρώτα γνωρίζονται τα σκυλάκια μεταξύ τους και μετά ξεθαρρεύουν και οι άνθρωποι. Με την υιοθεσία της Μπουμπούς απαρνήθηκε μια καθημερινή ασχολία της, αυτή του γυμναστηρίου, όμως τώρα εμείς την βλέπουμε να γυμνάζεται μαζί με την τετράποδη της φίλη.

Η Ρούλα και η Ζωή

© A. Kandarakis / WWF

Αναγκαίο...καλό για την καθημερινότητά της Ρούλας και της Ζωής το πάρκο, μιας και τις βοηθάει στην εκτόνωση αλλά και σην χαλάρωση.

 Η Ρούλα επισκέπτεται το πάρκο μέρα παρά μέρα καθώς το θεωρεί κατάλληλο για ένα μεγαλόσωμο σκυλί σαν τη Ζωή. Σε γενικές γραμμές δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων στο πάρκο, μιας και η υπευθυνότητα και η επιτήρηση του σκύλου είναι πολύ σημαντική κατά την παρουσία τους στο Σκοπευτήριο. 

Η Αουρόρα και η Λάρα

© A. Kandarakis / WWF

Η Αουρόρα στο Σκοπευτήριο μεγάλωσε τα παιδιά της, και τώρα τα «εγγόνια» της.

Η Αουρόρα είναι από τους παλιούς επισκέπτες του πάρκου, μιας και συνήθιζε να πηγαίνει καθημερινά με τα παιδιά της, όσο αυτά ήταν μικρά. Τώρα εκτελεί χρέη «γιαγιάς» καθώς η Λάρα είναι ο σκύλος του γιού της, με την οποία επισκέπτεται το πάρκο καθημερινά εδώ και 2 χρόνια, αφού όπως μας δήλωσε το πάρκο είναι μόλις «δύο βήματα από το σπίτι της». Το πάρκο τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο, ενώ είναι και ο λόγος που πολλοί επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή.

Η Δήμητρα και ο Ζίγκυ

© A. Kandarakis / WWF

Ένα καθημερινό ταξίδι από τα Νότια Προάστια φέρνει τη Δήμητρα και τον Ζίγκυ στη δική τους όαση.

Ένα μεγάλο καθημερινό ταξίδι από το Φάληρο φέρνει τη Δήμητρα στην Καισαριανή. Μετρά λίγους μήνες στην παρέα του Σκοπευτηρίου. Έχοντας επισκεφτεί και άλλα πάρκα ιδανικά για σκύλους, θεωρεί πως το Σκοπευτήριο είναι ιδανικό τόσο λόγω χώρου όσο και χάρη στο γκαζόν που καλύπτει όλο το χώρο.

Η Ασπασία, ο Βασίλης και η Σίμπα

© A. Kandarakis / WWF

Η καθημερινή επίσκεψη της «Σίμπα» στο πάρκο φαίνεται να αποτελεί «οικογενειακή» υπόθεση.

Την Ασπασία την συναντήσαμε παρέα με τον φίλο της Βασίλη και βέβαια τη Σίμπα. Επισκέπτεται το πάρκο καθημερινά εδώ και 4 χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που απέκτησε τη σκυλίτσα της. Το πάρκο για την ίδια πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ως επισκέπτρια. Όπως μας ξεκαθάρισε το ζευγάρι, η Σίμπα είναι «παιδί» της Ασπασίας, όμως… βλέπουμε το Νίκο να συμπεριφέρεται ως ένας υπεύθυνος πατέρας.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που αποκομίσαμε από την επίσκεψή μας στο Σκοπευτήριο ήταν ότι αποτελεί το κατάλληλο χώρο για κοινωνικοποίηση όχι μόνο του σκύλου αλλά και των ιδιοκτητών τους! Οι άνθρωποι που συχνάζουν είναι ιδιαίτερα φιλικοί, κι ενώ όλοι γνωρίστηκαν σε αυτό το πάρκο, κάποιοι πολύ πρόσφατα… εμείς, θα ορκιζόμασταν ότι γνωρίζονταν χρόνια!

© A. Kandarakis / WWF

Στο τέλος τους ενημερώσαμε για την ύπαρξη αλλά και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής Greenspaces, την οποία βρήκαν παραπάνω από χρήσιμη όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες σκύλων αλλά για οποιονδήποτε θέλει να ανακαλύψει «διαμάντια» μέσα στην πόλη.

 

© A. Kandarakis / WWF

Μέσα από το WWF Greenspaces μπορείς να ανακαλύψεις και τη δική σου πράσινη όαση!Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια