ΕΝΩΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όταν πριν από 30 χρόνια ξεκινούσαμε τη δράση μας στην Ελλάδα, ο πλανήτης ήταν ένα διαφορετικό μέρος. Ήταν η εποχή που η ανθρωπότητα ένωνε για πρώτη φορά τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει σε παγκόσμιο επίπεδο την κλιματική αλλαγή και την απώλεια της βιοποικιλότητας. Τότε η θερμοκρασία του πλανήτη ήταν μόλις κατά 0,3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τα επίπεδα προ της βιομηχανικής επανάστασης και είχε ξεκινήσει ο αγώνας για την προστασία εμβληματικών ειδών, όπως η καφέ αρκούδα και ο αργυροπελεκάνος.

Ήμασταν μαζί στην πρώτη γραμμή για την προστασία του φυσικού μας πλούτου. Δώσαμε πολλές μάχες, σημειώσαμε νίκες αλλά υπήρξαν και ήττες που μας πλήγωσαν.

Σήμερα βρισκόμαστε μέσα στη δίνη μιας διπλής οικολογικής κρίσης: από τη μία μεριά η κλιματική κρίση και από την άλλη η δραματική απώλεια της φύσης. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια ήρθαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς πλημμύρες, καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας και ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρο τον πλανήτη...

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ

Ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και 30 χρόνια το οφείλουμε στη δική σας συμμετοχή και βοήθεια. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ανταποδώσουμε την αγάπη που μας έχετε δείξει: να συνεχίσουμε το έργο μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

- Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής WWF Ελλάς

30 χρόνια μαζί

30 χρόνια τώρα δουλεύουμε στην Ελλάδα για να προστατέψουμε τη μοναδική της φύση, να αναπτύξουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, να αλλάξουμε πολιτικές αλλά και να αντισταθούμε σε υποβαθμίσεις. 30 χρόνια τώρα καταφέραμε μαζί πολλά και συνεχίζουμε. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα και σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του αύριο. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί τη μάχη για τη ζωή μας και τον κόσμο μας.