Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την Ώρα της Γης 2013 και οι δεσμεύσεις για μία καλύτερη ζωή αρχίζουν σιγά - σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά. Ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Ορφανός, πιστός στη δική του προσωπική δέσμευση να παίξει κιθάρα στον δρόμο αν οι συμπολίτες του χαρίσουν ένα αντικείμενο που δεν χρειάζονται, στήνει μια ιδιαίτερη συναυλία δρόμου. Παίρνει λοιπόν την κιθάρα του ανά χείρας και μαζί με τον συνάδελφό του Δημήτρη Μενούνο, μας περιμένουν το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 21:00, στον πεζόδρομο του Εν Δελφοίς (Chromata).

Ο ίδιος ο Νίκος Ορφανός σημειώνει σχετικά: «Επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται, πραγματοποιώ την υπόσχεση που έδωσα για την Ώρα της Γης, ξαναπιάνουμε τις κιθάρες μας με τον brother in rock και αγαπητό μου συνάδελφο Δημήτρη Μενούνο και μετά από εντατικές πρόβες βγαίνουμε στον πεζόδρομο της οδού Δελφών, και τραγουδάμε για το WWF και τον πλανήτη, μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ροκ μπαλάντες, το Σάββατο 27 Απριλίου στις 21:00 το βράδυ! Τραγούδια διαμαρτυρίας, οικολογικά και μη, τραγούδια αγάπης από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, σε μια συναυλία «του δρόμου» για την ευαισθησία όλων μας απέναντι στον πλανήτη και τη ζωή που μας χαρίζει. Για το WWF και για όλους μας! Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε την άνοιξη».

Και οι δεσμεύσεις δεν σταματούν εκεί: Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, πεζοδρομήσεις, διαγωνισμοί περιβαλλοντικών προτάσεων, κοινωνικά παντοπωλεία και μέρες αφιερωμένες στην ανταλλαγή αγαθών. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι 109 Δήμοι της χώρας που συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2013, στέλνοντας το μήνυμα της δέσμευσης για μία καλύτερη ζωή.

«Η φετινή Ώρα της Γης αποτέλεσε ουσιαστικά το σημείο εκκίνησης για την υλοποίηση των δεσμεύσεων όλων μας για μία καλύτερη ζωή κι έναν ζωντανό πλανήτη. Ο Νίκος Ορφανός δίνει αυτό το Σάββατο το σύνθημα και εμείς συνεχίζουμε με επιμονή να παρακολουθούμε και να πιέζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Δείτε εδώ τη βίντεο-πρόκληση του Νίκου Ορφανού.
Βρείτε συνημμένη την αφίσα της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Μοιράσου το με φίλους