805 μαθητές από 54 γυμνάσια και δημοτικά της Ελλάδας έκαναν τον γύρο του κόσμου σε 80… ερωτήσεις και κέρδισαν μοναδικές γνώσεις για την ελληνική φύση.

Για μια εβδομάδα, από τις 8 ως τις 12 Μαΐου, το WWF Ελλάς διοργάνωσε τον 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις». Μέσα από ένα διασκεδαστικό, ψηφιακό, εκπαιδευτικό ταξίδι, μαθητές δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας κλήθηκαν σε έναν διαγωνισμό γνώσεων για τη φύση της Ελλάδας.

Στο κάλεσμά μας, η σχολική κοινότητα ανταποκρίθηκε δυναμικά. Συνολικά 805 μαθητές από 54 γυμνάσια και δημοτικά κι από 47 διαφορετικές πόλεις έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, από την Κομοτηνή ως την Κρήτη και από τον Πύργο ως την Κω.

Ο διαγωνισμός είχε μόνο νικητές. Όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος κέρδισαν μοναδικές γνώσεις για την ελληνική φύση και διαπίστωσαν πως το διαδίκτυο μπορεί να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά προσφέροντας διασκέδαση μέσα από τη μάθηση!  

Ανάμεσα στους 805 μαθητές ξεχώρισαν τρία κορίτσια από το Γυμνάσιο Γαυρίου στην Άνδρο, από το 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης και από το 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας αντίστοιχα, σημειώνοντας μάλιστα νέο high score στο παιχνίδι και κερδίζοντας αντίστοιχα μια υποβρύχια action camera, ένα tablet κι ένα mini drone. Τα δώρα είναι μια ευγενική προσφορά της Microsoft Hellas.

O διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, όμως το εκπαιδευτικό μας παιχνίδι παραμένει online και περιμένει μικρούς και μεγάλους, να παίξουν, να μάθουν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις. Το high score έφτασε στους 6.200 βαθμούς. Μπορείτε να το ξεπεράσετε; Δοκιμάστε τις γνώσεις και την τύχη σας εδώ.

Τι είναι ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις είναι ένα σύγχρονο, διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για παιδιά και εφήβους ηλικίας 8-15 ετών.

Αντλώντας πληροφορία από το Οικοσκόπιο - την πρότυπη χαρτογραφική εφαρμογή του WWF Ελλάς για το ελληνικό περιβάλλον και εξελίσσοντας το oikoskopio kids , που προσφέρει σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας τη βασική εξοικείωση με περιβαλλοντικές έννοιες, εικόνες και ήχους, το νέο αυτό παιχνίδι συμπληρώνει τις ψηφιακές–εκπαιδευτικές πλατφόρμες που το WWF διαθέτει δωρεάν στο ευρύ κοινό.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ερευνητικής ομάδας Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού, CoSyLLab του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και τη χρηματοδότηση του WWF Ολλανδίας. Το υλικό, όπως σε όλα τα παιχνίδια μας, αντλεί από την εμπειρία και τα προγράμματα του WWF Ελλάς.

Σημειώσεις

  1. Το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ως προς την καταλληλότητα του περιεχομένου του.
  2. Δείτε εδώ πώς το παιχνίδι «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις» μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική πράξη.

Μοιράσου το με φίλους