ΓΙΝΕ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣ

Χάρισε ένα ζωντανό πλανήτη στις επόμενες γενιές

Αφήνοντας ένα κληροδότημα στο WWF Ελλάς δείχνεις έμπρακτα το πάθος σου για τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας. Η συνεισφορά σου, μέσω της διαθήκης σου, μας βοηθά να παραδώσουμε άθικτο στις επόμενες γενιές το φυσικό πλούτο που μας στηρίζει. Οι φυσικές ισορροπίες είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ο κόσμος θα ήταν πιο φτωχός χωρίς είδη σαν την γοητευτική τίγρη, ή τον πανίσχυρο ρινόκερο, καθώς και τις φάλαινες και τα δελφίνια που συναντάμε στις ελληνικές θάλασσες. Ακόμα και τα παραμύθια των παιδιών θα ήταν πιο φτωχά αν τα αγαπημένα τους ζώα, οι χαρακτήρες της φαντασίας τους, χάνονταν από τον κόσμο τους.

Τα τροπικά δάση, οι αιώνιοι πάγοι, αλλά και τα μοναδικά τοπία και είδη που συναντάμε στη χώρα μας, ρυθμίζουν τις ισορροπίες του πλανήτη μας. Στην Ελλάδα, η Μεσόγειος θάλασσα είναι λίκνο όχι μόνο της φυσικής μας ζωής αλλά και του πολιτισμού μας. Σήμερα οι φυσικές αυτές ισορροπίες δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Το WWF δουλεύει κοντά στον άνθρωπο και βρίσκει λύσεις γιατί έχουμε δει πως με τη σωστή προσέγγιση, άνθρωπος και φύση μπορούν να ανθίσουν μαζί.

Αυτή μπορεί να είναι η κληρονομιά σου για τις επόμενες γενιές.

Δείτε τι έχουν πει οι κληροδότες μας για την απόφασή τους:

«Αν και στο μικρό μου νοικοκυριό κάνω ότι μπορώ για την προστασία του περιβάλλοντος – καλλιεργώ βιολογικά στον κήπο μου, ανακυκλώνω και επαναχρησιμοποιώ υλικά, καταναλώνω με σύνεση και συνείδηση, εξοικονομώ ενέργεια – ήθελα πάντα να μπορώ να συμβάλλω με έναν πιο ενεργό τρόπο στην προστασία του πλανήτη.

Πιστεύω ότι μόνο σεβόμενοι τη φύση και αναπληρώνοντας όσα παίρνουμε από αυτήν, υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα. Για το λόγο αυτό, προσπαθώ να μειώσω το «αποτύπωμά» μου και έχω εμπιστευτεί τη γη μου στο WWF. Το πιο καλό πράγμα που αγόρασα ποτέ στη ζωή μου είναι ένα κομμάτι γης. Το πιο ικανοποιητικό πράγμα που έκανα ήταν που το δούλεψα. Το πιο σοφό πράγμα που έκανα ήταν που το κληροδότησα στο WWF.»

Ruth Deighton & Γιάννη Σαρτζετάκης, Σέττα Ευβοίας

Αν σκέφτεστε να αφήσετε ένα δώρο για τις επόμενες γενιές, επικοινωνήστε μαζί μας. θα χαρώ να σας λύσω οποιαδήποτε απορία, να γνωριστούμε και να σας καλωσορίσω στην ομάδα των φίλων που έχουν αφήσει ένα κληροδότημα για να στηρίξουν το έργο του WWF Ελλάς για ένα ζωντανό πλανήτη.

Έμιλυ Κερν, υπεύθυνη κληροδοτημάτων WWF Ελλάς
τηλ. 210 3311987 (εσ. 141), email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Μοιράσου το με φίλους