ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΔΩΡΕΑ

Go Paul! | SWIMATHON

© Β. Φούφα - Η. Τζηρίτης - Β. Κοκκινίδης / WWF Ελλάς,

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να υποστηρίξει κανείς το έργο του WWF Ελλάς. Κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο έργο μας και στις ζωές όλων μας.

Ο Paul έγινε Υψηλός Δωρητής του WWF Ελλάς τον Οκτώβριο του 2013, σε ένα δείπνο προς υποστήριξη του WWF που οργάνωσαν δύο μέλη του ΔΣ της οργάνωσης. Σύντομα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση μας και, λόγω της αγάπης του για τις ελληνικές θάλασσες και των ισχυρών οικογενειακών δεσμών του με την Άνδρο, θέλησε να εμπλακεί στη ναυαρχίδα του θαλάσσιου προγράμματός μας, το πρόγραμμα ΚΥΚΛΑΔΕΣ Life. Το πρόγραμμα αυτό που ήδη υλοποιείται με τη συμμετοχή πολλαπλών συνεργατών, αποσκοπεί στη δημιουργία μια πρότυπης Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής γύρω από τη Γυάρο, με μια πολυεπίπεδη προσέγγιση που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών της Σύρου και της Άνδρου και προστατεύει τη μοναδική βιοποικιλότητα όπως είναι η κρισίμως κινδυεύουσα Μεσογειακή φώκια.

Ενθουσιώδης και επίμονος από τη φύση του και αντλώντας έμπνευση από την γνωριμία του με τον πρωτοπόρο κολυμβητή Lewis Pugh με τον οποίο κολύμπησε παρέα, ο Paul πρότεινε την κολύμβηση ως τρόπο εξεύρεσης πόρων για την οικονομική ενίσχυση του WWF. Πρότεινε, συγκεκριμένα, να κολυμπήσει μια διαδρομή 15 χλμ μαζί με τη σύντροφό του, Nathalie, και οι δυο τους να πείσουν τους φίλους και γνωστούς τους να προσφέρουν €500 για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσουν, στην οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση αυτή είναι ίση με 300 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων και ότι κανείς από τους δυο τους δεν είναι επαγγελματίας κολυμβητής! Η πρωτοβουλία Swimathon του Paul και της Nathalie, πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη, με τη συμμετοχή άλλων 25 κολυμβητών και στέφθηκε με επιτυχία! Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκέντρωσης των δωρεών, τα έσοδα της εκδήλωσης αναμένεται να ξεπεράσουν τις €80.000, καλύπτοντας το υπόλοιπο του μεριδίου του WWF για το πρόγραμμα ΚΥΚΛΑΔΕΣ Life.

Χάρη στην μοναδική πρωτοβουλία δύο ‘σπάνιων’ ιδιωτών, ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματά μας πήρε τεράστια ώθηση. Η γενναιοδωρία και ο ζήλος τους ενέπνευσε τους φίλους τους να αγκαλιάσουν την προσπάθειά τους, το αποτέλεσμα της οποίας είναι ένα τεράστιο δώρο στην ελληνική φύση. Τώρα μπορούμε να εστιάσουμε τις δικές μας προσπάθειες σε άλλες επιτακτικές περιβαλλοντικές ανάγκες που χρήζουν της εμπλοκής μας.

Εάν σας εμπνέει το έργο μας και θέλετε να κάνετε κι εσείς μια δωρεά στη φύση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου να τη συζητήσουμε!

Έμιλυ Κερν, υπεύθυνη Διακριμένων Φίλων,
210 3314893 (εσ. 107), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Μοιράσου το με φίλους